Slik blir nye Ikea

I dag, torsdag 21. oktober, åpner Ikea Sørlandet.

Tusenvis av handlevogner står klar til å ta imot mellom 1,5 og 2 millioner kunder i året. Foto: Ikea
Tusenvis av handlevogner står klar til å ta imot mellom 1,5 og 2 millioner kunder i året. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag er dagen da sørlendinger får litt kortere vei til Ikea. Da åpner det 34.500 kvadratmeter store nye varehuset i Sørlandsparken Øst på grensen mellom Kristiansand og Lillesand.

Varehussjef Solrun Hitland ser frem til åpningen torsdag. Foto: Ikea
Varehussjef Solrun Hitland ser frem til åpningen torsdag. Foto: Ikea Vis mer


Hva betyr navnet på Ikea-møblene? Det er et system bak. Slik knekker du koden.

Det nye varehuset skal være verdens mest moderne og miljøvennlige Ikea-varehus. Det er den svenske møbelprodusentens sjette varehus i Norge, og det nest største. Sammen med Ikea på Slependen er det det eneste som kan tilby et komplett Ikea-sortiment.

– Som en hyllest til folk på Sørlandet, har IKEA allerede utviklet møbelseriene Lillesand, Birkeland, Mandal og Fevik. IKEA kommer altså hjem til sine egne med dette varehuset som er fullt av fleksible nyheter for å organisere hverdagslivet, sier varehussjef Solrun Hitland i en pressemelding.

Sjekk også Ikeas rareste navn: Jokkmokk, Knep, Pult og Not

Artikkelen fortsetter under bildekarusellen. Sjekk også video helt nederst i artikkelen

For hyttefolket

Det er ikke bare fastboende som har etterspurt et Ikea-varehus på Sørlandet. Dette er et meget populært hytteområde og varehuset vil ha en egen utstilling som gjenspeiler en typisk sørlandshytte.

En undersøkelse i Aust- og Vest-Agder gjennomført av YouGov på oppdrag fra Ikea, svarer 91 prosent at det nye Ikea-varehuset vil være et positivt tilskudd til Sørlandet.

– For oss er det meget gledelig at sørlendingene ser etableringen av det nye IKEA-varehuset som noe som er med på å gjøre Sørlandet mer attraktivt. Og så er det opp til oss å vise oss tilliten verdig, sier Hitland.

Varehuset er bygget på en dugnad, med hjelp fra kreative mennesker fra Ikea-systemet i hele Europa. 40 mennesker fra hele Europa kom sammen i Oslo i fjor vinter og tegnet varehuset, og i høst kom de til Kristiansand for å gi tegningene liv. Det er også tatt store miljøhensyn, og det nye varehuset vil være verdens mest miljøvennlig varehus. Blant annet er det prosjektert til å bruke under halvparten så mye energi som et gjennomsnittlig norsk kjøpesenter.

Les også: Nå får du pant på sparepærene på Ikea

Mediehøgskolen Gimlekollen har også vært på besøk og Simen Solum Waagsether og Øystein Dypedal laget denne videoen der du kan bli med på en rundtur på det nye varehuset på 1-2-3:


Ender Ikea-turen med krangel, tårer og brutt forhold? Her er vår overlevelsesguide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer