Slik blir pastaen best

Den ser så lik ut der den ligger i kjøledisken, men etter en tur i gryten er vi ikke i tvil om hvilken du bør velge.

FERSK PASTA: Vi har testet fersk pasta fra dagligvareforretningene.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FERSK PASTA: Vi har testet fersk pasta fra dagligvareforretningene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet tre forskjellige varianter av fersk pasta uten fyll; det vil si tagliatelle og spagetti, i både fine og grove varianter.

Hvorfor fersk pasta?

Ferdigkjøpt fersk pasta er stort sett et norsk eller nordeuropeisk fenomen, ifølge Mariangela Di Fiore.

Selv spiser hun stort sett tørket pasta, slik hun er vant til fra sin andre hjemby Napoli.

- Fersk pasta er pesante - tungt. Det brukes ofte til tyngre fløte- eller ostebaserte sauser, sier Di Fiore til Dinside.

Til tomatbaserte sauser og sauser med sjømat, er det vanligere å bruke tørket pasta.

Di Fiore peker også på at det ikke er alle typer pasta man lager fersk. Det egner seg best til pasta med fyll, som ravioli og tortellini, og bred pasta, som tagliatelle, fettuchine, lasagne og pappardelle.

- Fersk spagetti tror jeg knapt jeg har sett i Italia, med unntak av toskansk pici som er laget av mel og vann.

Fersk pasta er vanligvis laget av egg og vann, og er svært enkelt å lage selv, ifølge Di Fiore.

Den ferske spagettien vi smakte på var dessuten firkantet (!).

Alt i én gryte: Slik har du ikke laget pasta før

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer