Slik blir peisvinduene blanke og rene

Peisvask: Keramikkrens vs. oppvaskmiddel

Resultatet: Zaloen vasker renest og best, og gir de blankeste vinduene. Men for fastbrente flekker er keramikkrent veldig effektiv. Vinduet foran zaloflasken er vasket med Zalo, og vinduet foran MrMuscle-flasken er vasket med MrMuscle keramikkrent. Foto: Kristin Sørdal
Resultatet: Zaloen vasker renest og best, og gir de blankeste vinduene. Men for fastbrente flekker er keramikkrent veldig effektiv. Vinduet foran zaloflasken er vasket med Zalo, og vinduet foran MrMuscle-flasken er vasket med MrMuscle keramikkrent. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uansett hvor rentbrennende peisovn du har, så blir det på et eller annet tidspunkt og i større eller mindre grad sot på peisvinduet. Hvordan kan du på enklest mulige måte få rene og pene peisvinduer?

Vi har tidligere testet ulike måter å vaske peisvinduene på: Aske, kaffe, oppvaskmiddel og ovnsrens.

For noen dager siden dumpet denne henvendelsen fra en DinSide-leser inn i innboksen vår:

    – I disse juletider hvor alt skal skinne og se rent ut tenkte jeg å dele en positiv erfaring. Jeg forsøkte med stort hell å bruke MrMuscle keramikkrens, gned på et lag med tørt papir, lot det virke i cirka fem minutter før jeg tørket det bort med papir på ny, ikke en eneste fastbrent flekk igjen å se. Samtidig skal den jo forhindre at ting brenner seg fast, så neste gang var det enda enklere å gjøre rent, skriver Henrik Luteberget til DinSide.
Vi bestemte oss for å teste!

Keramikkrens mot oppvaskmiddel

Innholdsfortegnelse:

  1. Keramikkrens mot oppvaskmiddel
  2. Slik har vi testet
  3. MrMuscle keramikkrens
  4. Zalo oppvaskmiddel
  5. Ja takk, begge deler
  6. Konklusjon
Som sagt har vi tidligere testet ulike råd og vaskemidler for å fjerne sot fra peisvinduene. Konklusjonen etter ulike tester er, at litt godt, gammeldags oppvaskmiddel fungerer best i de aller fleste tilfeller. Derfor har vi denne gang valt å teste lesertipset MrMuscle keramikkrens, mot Zalo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer