Slik blir skjærefjølen stødig

Det er barnelærdom, men mange glemmer det: Med en fuktig klut ligger skjærebrettet helt stille.

En liten fuktig klut mellom skjærebrettet og benken, sørger for at underlaget er stødig. Kutteteknikken må du sørge for selv.  Foto: All Over Press
En liten fuktig klut mellom skjærebrettet og benken, sørger for at underlaget er stødig. Kutteteknikken må du sørge for selv. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en grunn til at klisjeer finnes, så vi hopper bevisst i den aller største klisjéfellen: De fleste ulykker skjer i hjemmet. Det verste er at mange av dem kunne vært unngått. Som for eksempel kuttskader på kjøkkenet.

Trikset som kan redde fingertupper er både billig og enkelt. (Og dessverre enkelt å glemme.) Legg en fuktig klut under skjærebrettet, så ligger det støtt når du skal kutte maten.

Les også: Skjærebrettet er en bakteriebombe

Se bare her:


Barnelærdom:

Fuktig klut-trikset anbefales også blant annet av Mattilsynet i deres brosjyre basisråd for redskaper (...) og tilberedning av kjøtt, og av den britiske kokken Jamie Oliver. (Se video på YouTube)

Smart produkt: Pego skjæresystem skåner fingertuppene

Skarpe redskaper

Med skarpe redskaper, glipper ikke kniven så lett.  Foto: Per Ervland
Med skarpe redskaper, glipper ikke kniven så lett. Foto: Per Ervland Vis mer


Det er ikke bare egen sløvhet som kan føre til at du skjærer deg i fingeren - i motsetning til det man kanskje skulle tro, er sjansen størst for å kutte seg i fingertuppenom kniven er sløv.

– En god og ordentlig skarp kniv vil gli lett inn i det du skal skjære, mens er kniven sløv, er det mye større sjansen for at den glipper - og du skjærer deg, har Mino Tsuchida, markedssjef i Global, tidligere sagt til DinSide.

Han anbefaler å investere i en slipestein, for å få slipt knivene ordentlig. Les mer om hvorfor, og se Tsuchida demonstrere den japanske slipeteknikken.

Du kommer også langt med å oppbevare knivene på riktig måte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer