Slik blir tapetsering så lett at «alle» kan greie det!

Glem maling: Tapetsering er både enkelt og kjapt. Her er utstyret og tipsene som gjør halve jobben.

DE BESTE TIPSENE: Tapetbord og fuktig klut er blant de beste investeringene vi har gjort, for en enklest mulig tapetseringsjobb. Foto: KRISTIN SØRDAL
DE BESTE TIPSENE: Tapetbord og fuktig klut er blant de beste investeringene vi har gjort, for en enklest mulig tapetseringsjobb. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi pusser opp som aldri før. Ifølge Prognosesenteret, skal nordmenn bruke 65 milliarder kroner på oppussing i 2015, og det vi liker aller best å gjøre selv, er lettere overflatebehandling som maling, tapetsering og gulvlegging.

Ifølge en meningsmåling utført av YouGov for Byggmakker, er det maling, beising og sparkling som står øverst på lista over innvendig oppussingsarbeid. Det er tre ganger så mange som vil male, kontra tapetsere.

Men tapetsering er ofte like enkelt, det går raskere, og det åpner for veldig mange flere muligheter.

Her er noen enkle tips for deg som skal tapetsere selv, men som kanskje ikke har gjort det før:

#1: Ligg unna «billigtapetene»

Dette er første og viktigste punkt - og det som kan være det ene som avgjør om et tapetseringsprosjekt blir vellykket - eller om det blir en katastrofe.

Kvalitetstapeter er gjerne tykkere enn billigere alternativer - og dermed lettere å legge. Vår erfaring er også at mønsterrapporten hos billigtapetene er mer unøyaktige, slik at mønsteret ikke treffer riktig på tapethøydene.

Velg et fibertapet eller tapet med fiberbakside - da kan du rulle lim på veggen og henge tapetet rett opp. Det er vanskeligere å få et vellykket resultat dersom du må legge lim på tapetet eller væte tapetet før du henger det opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer