Når tøyet ikke blir tørt

Slik blir tørketrommelen mer effektiv

Er plaggene fremdeles våte etter en hel runde i tørketrommelen? Da er det særlig tre ting du bør sjekke.

TØRKETROMMEL: Opplever du at klærne enda er fuktige selv om tørketrommelen har stått på det mest effektive «ekstra tørt» - programmet? Video: Bjørn Eirik Loftås. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

Opplever du at klærne fortsatt er fuktige selv om tørketrommelen har stått på det mest effektive «ekstra tørt» - programmet?

Hvis trommelen har gitt signal om at den er ferdig med tørkerunden, mens plaggene likevel er våte, er trommelen ødelagt, tenker du kanskje.

Men det er ikke sikkert at tørketrommelen synger på siste vers - problemet kan skyldes flere faktorer som du enkelt kan fikse opp i selv.

Plassert i et lite rom?

- At trommelen signaliserer at den er ferdig før plaggene er tørre, skyldes at sensorene som ligger rett under døråpningen i front, stopper tørkingen. Det kan skje om sensorene har blitt dekket til av skitt eller skyllemiddelrester, noe som gjør at de mister sin følsomhet og stopper tørkeprosessen før den er ferdig, forklarer Leif Eliassen Neksum, markedssjef hos Electrolux Norge.

En annen årsak kan helt enkelt være at tørketrommelen er plassert på et for lite bad eller vaskerom.

- Vanlige kondenstørketromler avgir mye varme, og rommet bør derfor være godt ventilert. Imidlertid står ofte tørketromler inne på små bad med dårlig ventilering. Da greier ikke tørketromler å tørke tøyet helt tørt siden de hele tiden gjenbruker den varme og fuktige luften i rommet – og dermed ikke blir kvitt fuktigheten, sier Neksum videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer