Slik blir traktekaffen enda bedre

Justér for mengden vann, så får vannet perfekt tid sammen med kaffegruten.

Lite eller mye vann? Wilfas nye automatiske trakter Svart lar deg fininnstille åpning i filterholderen etter hvor mye kaffe du brygger. Og du kan stenge den helt, for å forhindre at det drypper når du fjerner kannen. Foto: PER ERVLAND
Lite eller mye vann? Wilfas nye automatiske trakter Svart lar deg fininnstille åpning i filterholderen etter hvor mye kaffe du brygger. Og du kan stenge den helt, for å forhindre at det drypper når du fjerner kannen. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye som spiller inn på resultatet når man lager kaffe. Også om du bruker kaffetrakter. Du bør blant annet styre unna de brune kaffefiltrene, skylle filteret før bruk, og eventuelt gå for en flergangsfilterløsning om du ikke ønsker bismak fra kaffen.

Ifølge kaffebrenner og barista Tim Wendelboe er den perfekte koppen med kaffe et resultat av riktig mengde kaffe til riktig temperert vann - og riktig timet kontakt mellom vannet og kaffen.

DinSide - på privaten: Se hvilke kaffemaskiner vi velger.

Overlater ingenting til tilfeldighetene

De to første punktene er relativt rett frem. Hell opp vann, og mål opp ønsket mengde kaffe, enten etter vekt eller med måleskje. Det siste punktet kan det være litt verre å forholde seg til. Wendelboe har tidligere samarbeidet med Wilfa om en halvautomatisk kaffebrygger kalt Svart, der en vannkoker koker opp vannet, mens du skal helle vannet over kaffefilteret i cirka tre og et halvt minutt (full kanne).

Dette kan by på noen utfordringer om morgenen for de fleste. For hvem har tålmodighet til å finhelle vann over kaffen i flere minutter? Før de har fått dagens første kaffe? Kanskje noen, men ikke vi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer