Slik bør du lagre gassflaska om vinteren

-Lagre den utendørs og med koblingen på, anbefaler eksperten. Hus kan lette fra grunnmuren, ved eksplosjon.

PROPAN: Grillsesongen er over. Propangass er veldig brennbart, men er ufarlig om den lagres riktig. Video:  Nedre Romerike brann- og redningsvesen Vis mer
Publisert

Grillsesongen er sørgelig på hell for de fleste av oss, selv om de mest ihuga grillerne ikke setter grillen på vinterdvale bare på grunn av at termometeret synker litt.

Men, hvordan oppbevarer du grillen (etter at du ikke har renset den før vinterlagring) og, ikke minst, gassflaska til grillen når sesongen avsluttes?

I videoen ovenfor kan du se fungerende avdelingsleder på forebyggende avdeling ved Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS, Tor-Åsmund Hovda, forklare hvordan du kan lagre gassflaska til grillen om vinteren.

Unngå loft og kjeller

Som Hovda forklarer i videoen, er det mange steder du kan oppbevare gassflaska om vinteren eller når du ikke bruker den, men det er to steder du absolutt ikke skal oppbevare den: På loftet og i kjelleren.

- Propanflasker skal alltid lagres stående og aldri i kjeller, sier Ann Christin Olsen-Haines, fungerende avdelingsdirektør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer