Slik bør du oppbevare godteriet

Kjøpt godteri på tilbud? Slik bør du oppbevare det om du vil gjemme det gjennom hele påsken.

MYE TIL OVERS? Hamstret godteri på tilbud eller mye til overs? Her er tipsene til hvordan du bør oppbevare godteriet. Foto: KRISTIN SØRDAL
MYE TIL OVERS? Hamstret godteri på tilbud eller mye til overs? Her er tipsene til hvordan du bør oppbevare godteriet. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart påske, og butikkene bugner av godterier. På enkelte varer er det priskrig, og fredag ettermiddag meldte Spar, Eurospar og Joker at de setter kraftig ned prisene på smågodt.

Dersom du tenker å kjøpe mer enn du har tenkt å spise til helga, bør du i alle fall ikke oppbevare det i papirposen fra godtedisken.

– Hvis du har tenkt å ha det i en lengre periode, og ikke spise det i helga, ville jeg lagt det i en plastpose med zipper, da bevarer fuktigheten i godteriet seg i posen, sa Nils Olav Jørgensen, produkt- og leverandørutviklingssjef i Brynild Gruppen til Dinside, første gangen vi skrev om temaet.

– Lufttett emballasje eller beholder vil bevare holdbarheten og ferskheten, og det er spesielt seigt godteri som bør oppbevares lufttett, ellers kan det bli både tørt og miste smak og farge, bekreftet Celin Huseby, nordisk kommunikasjonsdirektør for Mondelez og Freia.

Forskjell på type godteri!

Jørgensen understreket at det er forskjell på ulike typer godteri og hvordan de best bør oppbevares, men at hovedregelen er klar:

Alt godteri holder seg best i 15–20 grader, og i forseglet pose.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer