Tips

Slik bretter du stretch-lakenet raskt og enkelt

Slik gikk det da vi testet stretchlaken-trikset.

BRETTEMETODEN: Fra rote-ball til brettekant. I artikkelen under viser vi hvordan det gjøres. Foto: Linn M. Rognø.
BRETTEMETODEN: Fra rote-ball til brettekant. I artikkelen under viser vi hvordan det gjøres. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer
Publisert

Du er ikke alene om å hate å legge sammen klær, da særlig stretchlaken. Mange av oss ender som regel opp med å rulle det sammen til en ball men det kan stjele mye av plassen i skap og hyller.

Så hva kan du gjøre i stedet?

Stapp lakenet i et trekk

OK, da - det er strengt tatt ikke et verdensproblem om du ruller stretchlakenet til en stor ball, det mener i alle fall Ingrun Grimstad Klepp, etnolog og forsker ved Statens Institutt for forbruksforskning (SIFO).

- Jeg ser ikke helt problemet med det - stretchlaken-ballen kan jo rulles inn i seg selv og danne en fin rund kule, sier Grimstad Klepp.

Men om du ikke er fan av det, er det selvsagt andre tips du kan ta i bruk, mener Grimstad Klepp, som blant annet arbeider med husarbeid, vaskevaner og tekstiler.

- Om du ikke liker denne løsningen kan stretchlaken stappes i et trekk – slik vi gjør med soveposer på tur, bare mindre, tipser hun.

Kompakt firkant

Tone Østbø, daglig leder ved Renseriet Sandnes AS, mener at det ikke er noe fasitsvar på hvordan du bretter stretchlaken da det kommer an på størrelse og hvor du har tenkt å lagre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer