Slik bruker du forkjøpsretten:

Publisert

Forkjøpsretten gir medlemmer i boligbyggelag rett til å kjøpe boliger til det høyeste budet som er gitt etter en åpen budrunde. Medlemmen behøver ikke å delta i budrunden. Om du har vært medlem i boligbyggelaget lenger tid enn de andre interesserte, får du kjøpe boligen.

Budrundene er åpne for alle. Mange av dem som er med i budrunden, melder seg inn først når de får tilslaget. De har altså ingen ansiennitet.

Selv om det er lenge til du skal kjøpe bolig, er det lurt å bli medlem så fort som mulig for å opparbeide deg ansiennitet. Jo lenger ansiennitet, jo større sjanse til å nyte godt av forkjøpsretten.

Boligbyggelagene annonserer boligene som skal selges i deres borettslag i egne fellesannonser. Som medlem har du den fordelen at du ikke trenger å følge med på det ”vanlige” annonsemarkedet for å gjøre forkjøpsretten gjeldende. Men du kan gjøre det hvis du vil være med på budrundene på vanlig måte.

Fellesannonsene til OBOS trykkes tirsdag og torsdag i Aftenposten og Dagsavisen, USBL annonserer tirsdager. OBOS sine fellesannonser finner du også ved å klikke her. Fellesannonsene til OBOS

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer