Oppdatert 12. august 2016
Har du en komfyr av nyere årgang, har du sannsynligvis varmluftsfunksjon. Men vet du egentlig når og hvordan du skal bruke den? Og hva gjør du når oppskriften er beregnet for vanlig ovn, og du har varmluft. Eller omvendt?
Her har vi samlet våre beste tips, slik at du får mest mulig ut av den ovnen du har.
Men først et lite alvorsord: Det er stor forskjell på ovner, og ikke minst forskjell på selve varmluftsfunksjonen. De første gangene du lager mat i ny ovn, er det derfor smart å følge litt ekstra godt med, slik at du blir kjent med hvordan den virker.
BRUKERGUIDE: Slik lykkes du med slow cookeren din
Dette gjør varmluft
Vanlige ovner har varme øverst og nederst, og vil ha litt forskjellig temperatur etter som hvor i ovnen du setter stekeplaten. Varmluftsovnen har en vifte som sørger for at luften sirkulerer inne i ovnen slik at det er like varmt enten du setter inn platen øverst eller nederst i ovnen.
Maten blir jevnere stekt (eller bakt) og raskere ferdig, og du kan steke flere brett på én gang.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger