Slik brygger du øl

Dinside brygget juleøl på et kjøkken på Torshov i Oslo. Det holdt til terningkast fire.

MESK: Vi laget en mørk juleøl, med sjokoladebrent malt og kardemomme i. Foto: ELISABETH DALSEG
MESK: Vi laget en mørk juleøl, med sjokoladebrent malt og kardemomme i. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke bare det at det er bedre enn ølet du kjøper. Det er fantastisk gøy å brygge øl, sier Unni Irmelin Kvam entusiastisk til Dinside.

Så gøy synes hun det er at hun har startet et lite hjemmebryggeri på kjøkkenet på Torshov i Oslo; Micro Maid. Innimellom har hun åpne brygginger, der øl-interesserte får være med på bryggeprosessen.

Vi fikk være med å brygge en juleøl, en mørk ale.

Prosessen er omtrent den samme uansett hvilken øltype du skal lage, men ingredienser og gjæringstemperaturer vil variere.

Vi har testet juleøl fra polet

Beregn minst fire uker

Det krever ikke nødvendigvis mye og dyrt utstyr å brygge øl, men det tar tid.

Mye tid.

Selve bryggedagen må du regne med å legge ned nesten en hel arbeidsdag, i hvert fall om det er første gang du brygger.

Så skal ølet gjære i et par uker, før du igjen bruker noen timer på å få det på flasker, og så skal ølet modne i et par uker før det er ferdig. Begynner du nå, har du øl til jul, og i hvert fall til romjulsfeiringene.

Kjekt å vite: Hva trenger du av utstyr og hvor mye koster det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer