- Det er ikke bare det at det er bedre enn ølet du kjøper. Det er fantastisk gøy å brygge øl, sier Unni Irmelin Kvam entusiastisk til Dinside.
Så gøy synes hun det er at hun har startet et lite hjemmebryggeri på kjøkkenet på Torshov i Oslo; Micro Maid. Innimellom har hun åpne brygginger, der øl-interesserte får være med på bryggeprosessen.
Vi fikk være med å brygge en juleøl, en mørk ale.
Prosessen er omtrent den samme uansett hvilken øltype du skal lage, men ingredienser og gjæringstemperaturer vil variere.
Vi har testet juleøl fra polet
Beregn minst fire uker
Det krever ikke nødvendigvis mye og dyrt utstyr å brygge øl, men det tar tid.
Mye tid.
Selve bryggedagen må du regne med å legge ned nesten en hel arbeidsdag, i hvert fall om det er første gang du brygger.
Så skal ølet gjære i et par uker, før du igjen bruker noen timer på å få det på flasker, og så skal ølet modne i et par uker før det er ferdig. Begynner du nå, har du øl til jul, og i hvert fall til romjulsfeiringene.
Kjekt å vite: Hva trenger du av utstyr og hvor mye koster det?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger