LG House:

Slik er LGs smarthusvisjon

TV-en er i sentrum - alle produktene skal snakke sammen.

LG House: LG viser frem sin visjon for den smarte fremtiden. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LG House: LG viser frem sin visjon for den smarte fremtiden. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

(Madrid:) Denne uken deltok vi på årets InnoFest i regi av LG, et arrangement der selskapet viser frem sine nyeste produkter og teknologi.

Mens vi som regel er vant til å titte på nyheter på tettpakkede messegulv på CES i Las Vegas og Berlin, eller én-til-én-demonstrasjoner med pressefolk, gjør LG det litt annerledes med InnoFest:

TV-produsenten tok denne uken over en storslått villa i Madrid og fylte det opp med egen teknologi. På den måten kan vi lettere se hva selskapets planer er og hvordan det vil fungere i praksis i hjemmet.

Huset var inndelt i ulike kategorier som TV-stuen, kjøkkenet, soverommet og vaskerommet, og selskapet demonstrerte alt fra 8K-TV-er - som du neppe vil dra nytte av med det første - til toppmoderne vaskemaskiner som gjør unna en storvask på kun 40 minutter. Standardprogrammet på undertegnedes vaskemaskin er på drøye 2 timer.

TV-stuen

For LG er det naturlig å starte i stuen der TV-en befinner seg, og som er rommet der vi mennesker bruker store deler av livene våre. Kun slått av soverommet for de fleste av oss.

Smarthuset styres fra TV-en. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Smarthuset styres fra TV-en. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Noe av fokuset med LG House er å vise hvordan fremtidens hjem blir med teknologi som er tilgjengelig i dag. Det snakkes mye om kunstig intelligens, LGs plattform heter ThinQ, hjemmeautomasjon og stemmestyring.

Mens andre selskaper mener at det er smarthøyttaleren eller kanskje en dedikert hub som er hjemmesentralen, ser LG annerledes på det og gjør TV-en til senteret i hjemmet.

Det er ikke en dum idé å gjøre TV-en til hjemmesentralen, det er tross alt et produkt de fleste har.

Selskapet demonstrerte hvordan de kan snakke til TV-en for å få dagens agenda, værmelding, men også hvordan de kan styre andre produkter i hjemmet som er koblet til TV.

Luftrenseren starter automatisk når luftkvaliteten forverres, eller når du ber den om det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Luftrenseren starter automatisk når luftkvaliteten forverres, eller når du ber den om det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

For eksempel: LGs representant spurte TV-en om værmeldingen og fikk blant annet svar om at det var mye luftforurensning i området, som gjorde at luftrenseren begynte å gå. Det gjorde også klimaanlegget fordi det var litt varmt innendørs.

Kjøkkenet

Vi flytter oss over til kjøkkenet, også det et rom nordmenn flest trives i. LGs smarte kjøleskap, InstaView, er utstyrt med en diger berøringsskjerm som også fungerer som et vindu inn til innholdet.

Ikke bare kan du sjekke innholdet via LGs mobilapp, du kan også få forslag til middagsretter basert på ingrediensene du har i kjøleskapet. Og alt styrer du selvsagt med stemmen.

I tillegg kan du få værmeldingen og handleliste direkte på skjermen, og du kan merke matvarene med utløpsdato slik at du blir varslet når noe nærmer seg best før-datoen.

Det smarte kjøleskapet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Det smarte kjøleskapet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

LG hadde også kapselbryggeren HomeBrew utstilt, men dessverre ble ikke den demonstrert. Kanskje fordi det tar to uker å brygge øl med den. Les mer om HomeBrew her.

HomeBrew er LGs kapselbaserte ølbrygger. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HomeBrew er LGs kapselbaserte ølbrygger. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Vaskerommet

Nå kommer LGs TwinWash-vaskemaskin med ThinQ-teknologi. Har du vært borti smartere vaskemaskiner, vet du at du kan starte vaskesyklusen fra mobilen og bli varslet om når den er ferdig.

LG tar den smarte vaskemaskinen til et nytt nivå. Så i tillegg til å gjøre de sedvanlige tingene andre smarte vaskemaskiner tilbyr, som også inkluderer å bli varslet når det er i ferd med å gå tomt for vaskemiddel, kan du også få tips til hvilket program du bør kjøre klærne på, eller tilpasse dit eget.

Så da kan du si til vaskemaskinen at du har fått grønske på buksen, og så vaskes plagget deretter. Mulighetene er mange.

Alt kan du selvsagt styre med stemmen.

LGs smarte vaskemaskin, TwinWash ThinQ. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LGs smarte vaskemaskin, TwinWash ThinQ. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
LG har også vanlige vaskemaskiner, for dem som foretrekker det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LG har også vanlige vaskemaskiner, for dem som foretrekker det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Som en del av vaskerommet viste LG også frem Styler-produktet som har kommet for fullt den siste tiden. Selskapet sier at interessen for dampklesskapet er enorm spesielt i Asia, men at de også merker mer interesse i andre markeder.

Styler renser, tørker, fjerner vond lukt og reduserer rynker på klær som skjorter, bukser, dressjakker og kjoler, men det kan også presse dressbuksene med en integrert buksepresser.

I den ThinQ-integrerte utgaven av dampklesskapet kan du styre renseprosessen via en app. I appen kan du også laste ned flere programmer til ulike plagg og bruk.

LG Styler renser, tørker og presser finklærne dine. Blir den en naturlig del av norske smarthus? Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LG Styler renser, tørker og presser finklærne dine. Blir den en naturlig del av norske smarthus? Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Når kommer produktene?

Det er ingen tvil om at vi går en spennende og smart tid i vente. Hjemmeautomasjon og smarthus blir mer og mer aktuelt, og det kan lette oss fra daglige rutiner så vi kan bruke tiden på noe annet.

Mange av teknologiene LG viste frem under årets InnoFest er kjempespennende og ganske så aktuelle for personer med større boliger, men som alltid med slike nyvinninger er spørsmålet når og hvordan nordmenn kan dra nytte av dette.

Disse produktene kommer i år, flere er tilgjengelig allerede, men ThinQ hverken forstår eller snakker norsk. Det gjør riktig nok Google Assistant, men akkurat på denne fronten er støtten litt begrenset per dags dato. Så det store spørsmålet, som vi ikke fikk noe godt svar på, er tilgjengeligheten her til lands.

Når det er sagt, kan alle ThinQ-apparatene styres fint uten stemmekommandoer, og for eksempel LG Styler og InstaView-kjøleskap er for lengst tilgjengelig her til lands og kan styres via mobilen.

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av produsenten. Les mer her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer