Slik får du byggesøknaden godkjent på én måned!

Skedsmo kommune bruker nesten et helt år på å behandle søknaden din om å få bygge hus! Mange andre kommuner bruker et halvt år. Vi viser deg hvordan du får søknaden godkjent på én drøy måned.

Publisert

11 måneder! Det er tida Skedsmo kommune i Akershus trenger for å behandle byggesøknadene de får inn. For ett år siden var saksbehandlingstida 4-6 måneder. Kommunen har altså doblet saksbehandlingstida i forhold til samme tid i fjor, viser en undersøkelse gjort av Huseiernes landsforbund.

Gardermoen-effekten?

- Vi synes jo det er uholdbart å ha så lang behandlingstid. Årsaken er dels at vi har stor byggeaktivitet i kommunen for tida, sannsynligvis på grunn av Gardermoen-effekten. Dels skyldes dette mangelfulle søknader, som vi får mange av. Og dels har vi for dårlig saksbehandlingskapasitet her i kommunen, forteller Jarle Amundsen, konstituert bygningssjef i Skedsmo kommune.

Kommunen mottok hele 1300 byggesøknader i 1999. Av disse maktet Plan- og bygningsetaten å behandle om lag 1000. Etterslepet sliter de fortsatt med.

- Kan man begynne å arbeide på tomta før 11 måneder er gått, eller må man vente på endelig godkjenning?

- Etter loven må du egentlig vente til søknaden er innvilget. Men i visse tilfeller, der vi ser at søknaden vil bli innvilget, kan du få lov til å begynne arbeidet tre-fire måneder før, opplyser Amundsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer