Slik får du designerfronter på Ikea-kjøkkenet

Dansk satsning på designerfronter til Ikea-kjøkken.

DANSK DESIGN TIL IKEA-KJØKKENET DITT? Danske Reform har spesialisert seg på å levere danske designerfronter til Ikea-kjøkken. Dette er designet av BIG – Bjarke Ingels Group. Foto: REFORM
DANSK DESIGN TIL IKEA-KJØKKENET DITT? Danske Reform har spesialisert seg på å levere danske designerfronter til Ikea-kjøkken. Dette er designet av BIG – Bjarke Ingels Group. Foto: REFORM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikea-kjøkken er populært. Det er rimelig, det har mange muligheter, det har gode garantier - og du kan bytte fronter når du blir lei.

Nå har det dessuten åpnet seg nye muligheter når det kommer til nye fronter: Det danske selskapet Reform har spesialisert seg på å lage designerfronter til Ikea-kjøkken.

Og i Danmark har de høstet mye omtale og skryt for sitt konsept.

Kjente designere tegner de nye frontene

Selskapet Reform skriver at de ønsker at alle skal få muligheten til å oppleve ekstraordinær design til fornuftige priser. Og grunnen til at de har valgt Ikeas løsninger som stammer for sine fronter?

- Ingen kan måle seg med Ikea når det kommer til valuta for pengene. Fantastisk kvalitet til priser mange har råd til. Det er grunnen til at vi har valgt å hacke deres kjøkken, og ikke noen andres, skriver Reform på sine nettsider.

De har fått med seg tre designere, som har tegnet hver sin kjøkkenmodell. Innenfor de tre designene, kan du også velge flere varianter. I tillegg har de en basismodell som er inspirert av 60-tallet.

Designernavnene som du kan smykke Ikea-kjøkkenet ditt med, er BIG – Bjarke Ingels Group, Henning Larsen Architects og Norm Architects. Og ja, de er alle store og kjente i Danmark - og til dels også internasjonalt.


Spesialsøm

Dersom du blir fristet til å bytte Ikea-kjøkenet ditt med alternative designerfronter, skal du vite dette:

Alle kjøkkenene er spesialbestillinger, hvor du altså selv spesifiserer hvilke fronter du ønsker og med hvilket design. Det er også mulig å gjøre endel tilpasninger på designet, med tanke på ulike varianter av farger og håndtak.

Ettersom det er spesialsøm, gir firmaet deg heller ingen bytterett. Men du kan bestille opp en testfront i forkant, for å sjekke om dette er noe du ønsker å bestille.

Flere kan levere pimpede Ikea-varer

Husk også at det finnes flere alternativer som kanskje ligger nærmere enn Danmark: Mange fronter til andre kjøkken passer på andre kjøkken enn de er designet for. Du må bare ta nøyaktige mål, før du setter i gang.

Og ja, det finnes flere selskaper som kan levere deg nye Ikea-fronter, enten som ny front eller som en folie som gir deg en pimpet versjon av det gamle kjøkkenet på et blunk.

Norske Superfront er et av selskapene som har spesialisert seg på å pimpe opp Ikea-møblene. Du kan lese mer om det i denne artikkelen på Dinside.

LES OGSÅ: Dette må du vite om import av møbler, byggemateriell og slikt

Du får imidlertid ikke like gode garantier på designerfrontene som det Ikea leverer på frontene sine: Du får tre års garanti på designerfrontene fra Reform, mens Ikea gir deg 25 år.

POSITIVE: Kommunikasjonssjef i Ikea i Norge, Jan Christian Thommesen, sier de generelt er positive til konkurranse som er med på å øke hjeminnredningsinteressen blant folk. Foto: IKEA
POSITIVE: Kommunikasjonssjef i Ikea i Norge, Jan Christian Thommesen, sier de generelt er positive til konkurranse som er med på å øke hjeminnredningsinteressen blant folk. Foto: IKEA Vis mer


- Er generelt positive

Kommunikasjonssjef i Ikea i Norge, Jan Christian Thommesen, sier til Dinside at de ikke kjenner til Reform, og at de dermed ikke kan kommentere det spesifikt, men at det jo etterhvert finnes flere aktører som ser god forretning i å koble seg på Ikea på en eller annen måte.

- Bemz.com er en aktør, Superfront en annen. Sistnevnte leverer jo også svært gode produkter og har etter hvert fått godt fotfeste også i Norge. For oss er det åpenbart at eksempelvis Superfront henvender seg til en litt annen kundegruppe enn oss, og vi er veldig positive til dem, sier Thommesen til Dinside.

- Det er folk som har masse erfaring fra møbelindustrien, dyktige håndverkere som leverer flotte produkter. De er altså ikke i direkte konkurranse med oss, men generelt er vi positive til all form for konkurranse, som jo er med på å øke hjeminnredningsinteressen der ute, uttaler han videre.

Lage egne løsninger selv?

Er du handy og ønsker å freshe opp Ikea-møblene, er en annen mulighet å gjøre det selv. Vi har tidligere vist hvordan Siv, som har hacket Ikea-varer i årevis, har funnet på en rekke, egne Ikea-hacks.

Også Dinsides egne lesere har sendt oss eksempler på sine smarte Ikea-løsninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer