Slik får du drømmehuset

BOLIG: Siden boligmarkedet er langt hetere enn før sommerferien må du endre taktikk for å kapre drømmehuset. Her er oppskriften.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du vinne budrunden må du tenke taktisk og unngå budblemmene. Hvilken budgivningstaktikk du bør velge, avhenger av for det første av markedsforholdene, men også av størrelsen på din egen lommebok.

Stadig hetere

DinSide har vært på flere visninger i Oslo-området den siste måneden, og tendensen er klar: Det er stadig flere interesserte på visning, og budrundene er langt hetere enn for bare noen få måneder siden. Flere av boligene vi har sett på har også gått over takst, mange langt over.

Narrespill

Når markedet flommer over av brukte boliger og det er langt mellom kjøperne, kan du trygt holde igjen på pengepungen og også prøve deg med et lavt bud for å vekke selgeren. Dette var faktisk tilfelle for mange boligkjøpere rett før årets sommerferie. Slik er det ikke i dag, og spesielt ikke i sentrale strøk.

Nå tyder det meste på at vi igjen nærmer oss selgers marked. Før du kommer til budprosessen er det derfor viktig å skaffe seg mest mulig informasjon både om boligen, markedet, eierens og din egen situasjon.

Trykk her for å gå rett til de ni trinnene som gir deg drømmeboligen

Ikke bli forelsket

Pass på at du ikke lar deg blende av en bestemt bolig. Det finnes alltid andre og gode alternativer. Som mange har erfart er dette langt enklere i teorien enn i praksis. Det er lett å miste oversikten når du står midt i en intens budrunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer