Slik får du en lettstelt hage

Lei av å rydde i bedet? Du kan med spare deg for mye jobb om du følger disse tipsene.

- LA DET LIGGE! Du rydder vel ikke løvet bort fra bedet? - La det ligge, det er kjempebra for jorda, og plantene blir så glade, uttaler Filip Ihrsen, gartner og avdelingsingeniør ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).  Foto: KRISTIN SØRDAL
- LA DET LIGGE! Du rydder vel ikke løvet bort fra bedet? - La det ligge, det er kjempebra for jorda, og plantene blir så glade, uttaler Filip Ihrsen, gartner og avdelingsingeniør ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert

Det siste og smarteste av hageutstyr kan gjøre hagearbeidet morsommere, og planter du i pallekarm kan du avgrense lukingen. Det er stadig flere som vil ha minst mulig jobb med hagen.

På Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås har studenter ved Landskapsplanlegging hatt et prosjekt hvor målet har vært å lage en «vedlikeholdsfri hage».

- Spørsmålet man kan stille seg er selvsagt hvorvidt det faktisk er mulig å lage en helt vedlikeholdsfri hage - og svaret der er vel nei, uttaler Anne-Karine Halvorsel Thoren, professor ved seksjon for landskapsplanlegging ved NMBU.

- Men med godt grunnarbeide og god planlegging, er du i alle fall godt på vei, sier hun.

Også Filip Ihrsen, gartner og avdelingsingeniør ved NMBU, er enig i at god planlegging er viktig og at en fullstendig vedlikeholdsfri hage er umulig.

- Det finnes ingen vedelikeholdsfri hage, men du kan minimere arbeidet, sier Ihrsen.

Her er Ihrsens beste tips til en lettstelt hage:

La det ligge!

Dette er gledelig for deg med trær i hagen, som samtidig hater å rake løv:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer