Slik får du en stabil grusgang

Lei av at du alltid synker nedi grusen? Smart matte stabiliserer oppkjørselen.

Med en stabiliserende matte under grusen unngår du å synke nedi når du går.  Foto: Per Ervland
Med en stabiliserende matte under grusen unngår du å synke nedi når du går. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grus og singel i hagen og oppkjørselen er pent å se på, men kan gi et litt ustabilt underlag. Det er lett å få følelsen av at man synker nedi grusen, og det blir fort spor og store nivåforskjeller. Særlig om du kjører bil, sykler, eller drar en tung søppelkasse på hjul frem og tilbake.

Ecco gravel grusmatteunderlag skal stabilisere grusen, og eliminere dette problemet.

– Hemmeligheten ligger i bikubestrukturen som gjør at grusen ikke får flyttet seg så mye rundt, sier Børge Grefslie, daglig leder hos forhandleren Høisand til DinSide.

Se selv - og hør - forskjellen på en grusgang med og uten de stabiliserende mattene her:

Vi kjente også tydelig forskjell når vi gikk på feltet uten stabiliserende matte under: Man synker ned i grusen, og det blir noe tyngre å gå.

Ikke lyd? Det er et felt uten Ecco gravel under som vi går på helt først - og mot slutten - av videoen, som du også kan se om du ser nøye etter.

Gjør det selv

Mattene, som er laget i resirkulert materiale, kan du også fint legge selv, forteller Grefslie. Det viktigste du gjør er å rette opp underlaget, slik at det er jevnt. Du kan legge oppå gamle heller eller stein, eller på sand eller jord. Ecco gravel-platene kan du klikke sammen, og du kutter dem enkelt til med en håndsag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.