Slik får du enda mer rabatt

Ved hjelp av lavprisløfte kan du få salgsvarene enda billigere.

FÅ EKSTRARABATT PÅ TILBUDSVARER: Ja, det er mulig å få salgsvarene enda billigere - ved å gå til en annen butikk! Foto: Kristin Sørdal
FÅ EKSTRARABATT PÅ TILBUDSVARER: Ja, det er mulig å få salgsvarene enda billigere - ved å gå til en annen butikk! Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det tid for salg på hageprodukter. Vekster, møbler og griller selges unna til rabatterte priser for å gjøre plass til høstvarer og om ikke lenge - juleutstilling. I fjor startet juleutstillingen hos Plantasjen allerede i september, så det er klart de ønsker å kvitte seg med sesongvarene.

Den siste uken har vi sett salgsaviser som reklamerer for tilbud på sommerprodukter både hos Plantasjen, Skeidar, Bohus, Smart Club, Jysk og Europris. Og sikkert mange flere. Erfaringsmessig vil rabattene kjøres opp også videre utover august, med opp i 50 og 70 prosent rabatt.

Men der er mulig å snike seg til enda mer rabatt enn det som butikken averterer med. Løsningen er lavprisløfte.

Disse gir deg prisgaranti

Hvem kan gi deg lavprisløfte?

Før du skal handle grill, hagemøbler eller hva det nå måtte være, bør du først sjekke hvorvidt det finnes varehus i din nærhet som tilbyr prisgaranti, eller lavprisløfte om du vil. Bauhaus, Byggmax og Elkjøp er eksempler på varehus med ulik grad av sesongvarer, som samtidig opererer med prisgaranti. Prisgaranti er imieldrtid en ikke helt stueren betegnelse, som har gitt mye pepper til de som har benyttet seg av den, så lavprisløfte eller liknende er mer aksepterte betegnelser.

Jo, Elkjøp har prisgaranti: Trond fikk 650 kroner tilbake

Uansett, konseptet er det samme: Butikken lover at du skal få mellomlegget refundert, dersom du finner samme varen som de har solgt deg, til en lavere pris et annet sted. I tillegg får du ytterligere rabatt, som takk for at du varsler ifra om pristilbudet hos konkurrerende bedrifter, eller kanskje det er for tort og svie for å ha lurt deg til å tro at du har slått til på det beste tilbudet?

Slik får du ekstrarabatt på tilbuds- og kampanjevarer

Husk dokumentasjon

Lavprisløfte hos Bauhaus. Foto: Kristin Sørdal
Lavprisløfte hos Bauhaus. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Hvorfor lønner dette seg spesielt i salgstider? Når det er salg kan man regne med at prisen på produktene er mye lavere enn ellers. En grill som er på salg nå, vil med stor sannsynlighet være satt ned ganske mye i pris. Men det er her det lønner seg å sjekke litt ekstra. Det lønner seg selvsagt å undersøke hvorvidt du finner det samme produktet som du ønsker deg, på salg også hos flere butikker.

Så bør du sjekke hvorvidt en av butikkene med prisløfte også selger akkurat dette produktet. Dersom de gjør det, tar du ganske enkelt med dokumentasjon på prisen (ta for eksempel bilde med mobiltelefonen, eller ta med tilbudsavisa), gå til varehuset som gir lavprisløfte, og gjør krav på produktet til lavprisløftepris.

Slik kan du lett spare ytterligere 10-12 prosent på den laveste tilbudsprisen i markedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer