Slik får du krydderurtene til å vare lenger

Vi har testet tre selvvanningssystemer.

SJEKK FORSKJELLENE: En uke senere, er det stor forskjell på de tre basilikumplantene våre. Foto: Elisabeth Dalseg
SJEKK FORSKJELLENE: En uke senere, er det stor forskjell på de tre basilikumplantene våre. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi elsker å ha friske krydderurter tilgjengelig når vi skal lage mat. Iherdig vanning til tross, ikke alle krydderurter er like enkle å holde liv i. Rosmarinen står fint, gressløken vokser som, vel, gress - men basilikumplantene må stadig gi tapt.

Noe skyldes sikkert at vi har kjøpt planter i butikk, som ikke nødvendigvis er dyrket frem for å vare lenge. Men på balkongen varer de likevel ofte en hel sommersesong.

En av årsakene til at krydderurtene dør, kan være at vi ikke er hjemme hver dag for å vanne dem. Vi har testet tre selvvanningspottesystemer for å se hvilke som klarte seg best. Og som du kan se på bildet over, det var store forskjeller, på kun én uke.

Slik testet vi

Innholdsfortegnelse:
  1. Slik testet vi
  2. Best i test: Grow-in fra Mester Grønn
  3. Billig og enkelt: Bleietrikset
  4. Halvdød plante: Eva Solo
  5. Se bilder:

Vi har testet en selvvanningspotte fra Eva Solo, en selvvanningspose i vanntett tekstil fra Mester Grønn og kjerringrådet å fore blomsterpotten med bleier, som skal holde på vannet omtrent som Mester Grønns pose.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer