Slik får du låne 100 prosent til bolig

Det er mulig, uten egenkapital. Men du må ha hjelp.

Ja, det er mulig å få låne 100 prosent til bolig. Men da må du ha hjelp. Foto: Colourbox.com
Ja, det er mulig å få låne 100 prosent til bolig. Men da må du ha hjelp. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke enkelt å være ung på boligmarkedet i dag. Boligprisveksten synes nesten ikke å ha noen ende, og inngangsbilletten er dyr. I etterkant av finanskrisen i 2008 strammet bankene inn utlånspraksisen etter råd fra Finanstilsynet. Dette betyr blant annet at det ikke lenger er mulig å få fullfinansiert en bolig, men at man må stille med 10 prosent egenkapital.

Med dagens boligpriser betyr dette fort at man må spare 150.000 kroner, for å få råd til noen og tyve kvadratmeter i eller ved en av de største byene. Det høres kanskje ikke mye ut, men for nyutdannete med begynnerlønn og studielån som leier på et allerede presset marked, kan det være vanskelig å avse denne summen.

Les mer: Slik kommer du deg inn på boligmarkedet

Frir til foreldregenerasjonen

Noen får hjelp fra foreldre eller besteforeldre: De stiller opp med egenkapital som forskudd på arv, eller som et privat topplån, for å hjelpe barna med å etablere seg før prisene stiger enda mer.

Det er imidlertid ikke alle foreldre eller besteforeldre som har et par hundre tusen til rådighet. Ei heller flere hundre tusen, om man har flere barn. Heldigvis er det ikke nødvendig med frigjorte midler: Har de en delvis nedbetalt bolig kan de stille denne som sikkerhet for lånet, og være kausjonister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer