Slik får du mest ut av sparepærene

Sparepærene er miljøvennlige, men kan være vanskelig å bruke.

Det er ikke alle steder de passer like bra som tradisjonelle glødelamper, men noen steder passer de bedre.  Foto: Colourbox.com
Det er ikke alle steder de passer like bra som tradisjonelle glødelamper, men noen steder passer de bedre. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glødelampen fases ut i Europa, og vi nordmenn følger sakte men sikkert etter, selv om noe forbud ennå ikke er innført i Norge. Den svenske møbelkjeden Ikea har tatt utfordringen med kvikksølv i sparepærer på alvor, og tilbyr nå pant på sparepærer.

Kvikksølvinnholdet er imidlertid ikke den eneste utfordringen med sparepærer. En tid tilbake spurte vi ulike lyseksperter hva de anbefaler som erstatning for glødepærene, men de tradisjonelle sparepærene var ikke høyt på listen over alternativer. Erstatningspærer med LED er imidlertid ganske dyre i innkjøp, og skal du skifte ut pærer i en gjennomsnittlig bolig, vil du fort måtte ut med flere tusenlapper. Så hvorfor ikke bruke de rimelige sparepærene der du kan - nå som du også kan få pant på dem?

Ikeas belysningseksperter har satt sammen seks smarte tips for hvordan du bruker sparepærer i innredningen på best mulig måte.

  1. Dust og mykt lys:Sparepærer egner seg spesielt godt i lampeskjermer laget av rotting, rispapir og tekstiler. Skjermene gir et mykt og dust lys, som er perfekt for en lun og koselig stemning, enten du hører på musikk eller jakter på en romantisk atmosfære på soverommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer