Slik får du perfekt pizza

Det er mange veier til den beste pizzaen.

HVORDAN LAGER DU SKIKKELIG DIGG PIZZA? Det er mange veier til sprø og luftig pizza, fra rundt 200 kroner til opp i 8000-kronersklassen. Kanskje pizzadagen 9. februar er da du skal trå til med verdens beste pizza? Foto: Thomas Strzelecki
HVORDAN LAGER DU SKIKKELIG DIGG PIZZA? Det er mange veier til sprø og luftig pizza, fra rundt 200 kroner til opp i 8000-kronersklassen. Kanskje pizzadagen 9. februar er da du skal trå til med verdens beste pizza? Foto: Thomas Strzelecki Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er aldri feil med pizza - og noen vil kanskje si slett ikke på pizzadagen 9. februar.

Du trenger tre ting for å få perfekt italiensk pizza: pizzamel, tid og temperatur.

Det første du må ha på plass, er melet. Og du kan ikke bruke hvilket som helst mel: For å få den sprø og luftige bunnen som i en italiensk pizza, må du ha pizzamel.

Ligg unna siktet hvetemel, altså!

Hva er det nå egentlig med det melet?

Det finnes mange typer mel - og til og med mange typer hvetemel. Det tradisjonelle siktede hvetemelet vi får i butikkene, er for eksempel ikke det samme og med de samme egenskapene som melet som bakerne og industrien får. De oppfører seg helt forskjellig.

Siktet hvetemel fra norske møller er også et annet enn finmalt hvetemel fra Italia. Du vil få et annet resultat dersom du bruker italiensk pizzamel enn om du bruker norsk siktet hvetemel.

For den ekte italienske følelsen på pizzadeigen, bør du bruke mel som er merket «tipo 0» eller «tipo 00.» Dette er ekstra finmalt hvetemel som bruker mer av kornets innerste kjerne enn det norske hvetemelet gjør. I tradisjonelt siktet hvetemel, bruker vi mye mer av hele kornet, enn de gjør i denne finmalte typen hvetemel fra Italia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer