Slik får du skjult kablene

Mange smarte løsninger på markedet.

FÅ ORDEN: Kabelrot på gulvet er verken pent eller særlig trygt. Heldigvis finnes det gode løsninger. Foto: NTB SCANPIX
FÅ ORDEN: Kabelrot på gulvet er verken pent eller særlig trygt. Heldigvis finnes det gode løsninger. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Én ting er sikkert: Det blir ikke færre elektriske apparater i norske hjem. Men hva med alle kablene som skal til for å forsyne dem med strøm eller lade dem opp?

Altfor ofte ligger kabler, grenuttak og slenger på gulvet, mens stygge dobbeltkontakter tyter ut av veggene.

Hold hjemmet ryddig

Heldigvis finnes det løsninger som gjør hjemmet ditt ryddig, selv om du bruker et utall strømkrevende elektroniske dingser både i stua, på kjøkkenet og soverommet.

Dette har vi ventet på: Endelig et støpsel som ikke tar plass

Det aller beste er trolig å la en profesjonell elektriker gjøre jobben fra grunnen av og installere skjult anlegg med nedfelte kontakter i hele huset.

Men dette koster jo, og er ikke for alle. Heldigvis finnes det produkter der ute som du kan installere selv.

Skjulte grenuttak

Evoline. Backmann og Schneider leverer alle smarte, innfelte løsninger som gjør at stikkontaktene er ute av syne når de ikke er i bruk.

Mest kjent er kanskje EVOLine, som lages av tyske Schulte Elektrotechnik. De står blant annet bak den smarte og elegante stikkontakt-løsningen Port som «sklir» ut av et bord, en hylle eller en benkeplate når du trenger stikkontakter og USB-kontakter for lading av mobiler, nettbrett og annet utstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer