Søvntips

Slik får du sove i varmen

Stekende sol og utemperaturer på 25-30 grader på dagtid kan fort føre til svært varme soverom om natten. Her får du tips til hva du kan gjøre for å sikre nattesøvnen.

VARMT: Når temperaturen på soverommet blir høy, kan det bli vanskelig å sove. Men det fins råd. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
VARMT: Når temperaturen på soverommet blir høy, kan det bli vanskelig å sove. Men det fins råd. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Resten av uka er det meldt svært høye temperaturer i hele landet, og spesielt de som bor i sør og øst har fått merket sommervarmen på kroppen.

Det er deilig med sol og varme, men de færreste av oss ønsker tropisk stemning på soverommet om natten.

Vi har spurt søvnekspertene og leserne våre om tips for å få sove i varmen.

Varmen forstyrrer

- Den ideelle temperaturen inntil kroppen når du skal sove er 30 grader, sier professor og søvnekspert Ståle Pallesen ved Universitetet i Bergen til Dinside.

Når soverommet er varmt og du i tillegg sover med noe over deg, kan det fort bli varmere enn idealtemperaturen. Og dette forstyrrer søvnen.

- Kroppen prioriterer oppvåkning for å kompensere for ekstreme temperaturer, forklarer Pallesen.

Dette gjelder spesielt under REM-søvn – også kalt drømmesøvn – samt dyp søvn.

#1. Aircondition og vifter

Et svalt og mørkt rom er best å sove i.

«Halve Norge har varmepumpe. Bruk den», oppfordrer en av våre lesere på Facebook. Den kan nemlig reverseres til en aircondition, som kjøler ned luften istedet for å varme den opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer