Slik får du stearinlysene dine til å brenne ekstra lenge

I kveld slukker verden lyset. Gjør du?

I kveld slukker verden det elektriske lyset. Slik får du dine levende lys til å vare ekstra lenge.  Foto: Colourbox/Earth Hour
I kveld slukker verden det elektriske lyset. Slik får du dine levende lys til å vare ekstra lenge. Foto: Colourbox/Earth Hour Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld, lørdag 23. mars mellom klokka 20:30 og 21:30, vil opp mot en halv million mennesker skru av lyset. Anledningen er Earth Hour, en kampanje for å skape oppmerksomhet om hvordan våre handlinger kan påvirke klimaet.

Det betyr imidlertid ikke at du må sitte i stummende mørke. Det er rett og slett en god unnskyldning for å gjøre to av de tingene nordmenn liker aller best: Tenne levende lys, og kose oss.

Følger du disse smarte tipsene kan du krysse av i boksen for nok en norsk favorittsyssel: Få pengene til å strekke litt lenger.

Klar, ferdig, slukk.

Slik får du lysene til å brenne ekstra lenge

I hovedsak er det to ting du bør ha kontroll på når du tenner stearinlys: Temperatur og trekk. Er disse forholdene optimale, vil lysene brenne lengst mulig og du unngår at det drypper mens det brenner.

Hold temperaturen:

Legg stearinlysene i fryseren: Vi kan kanskje ikke kalle det et gammelt kjerringråd, men mer et gammelt oldfrue- eller husholderskeråd: Legger du stearinlysene i fryseren (eller utendørs om det er minusgrader) minst en halvtimes tid før de skal brenne, vil de ikke renne like lett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer