Slik får du TV-signal på hytta

Hvis du har RiksTV hjemme kan du ta med deg dekoderen på hytta. Men er hytteantennen god nok?

Det er ikke nødvendigvis gjort i en fei å få inn TV på hytta, men med denne guiden blir det kanskje litt enklere. Foto: Colourbox.com
Det er ikke nødvendigvis gjort i en fei å få inn TV på hytta, men med denne guiden blir det kanskje litt enklere. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RiksTV påstår selv at de nå dekker 87 prosent av den norske fritidsbebyggelsen. Er du RiksTV-kunde hjemme kan du altså ta med deg dekoderen din på hytta i ferien. Hvis du får signal, vel og merke... For hvilken antennetype trenger du egentlig?

Hva er en "vanlig antenne"?

En gutt med en hårtust som strutter har vært symbolfigur i den store lanseringskampanjen som RiksTV kjørte. Det bringer assosiasjonene til antennen som vi kjenner fra enkle reiseTV-er. To pinner som kan trekkes ut i V-form - så er det bare å vri og trekke i begge slik at bildet blir best mulig. At innstillingen sjelden stemmer for mer enn en kanal og at bildet forandrer seg radikalt når du slipper taket i antennen og går tilbake til godstolen - det kjenner mange fra den gamle reiseTV-en fra hytta.

Er dette en vanlig antenne som fungerer for mottak av RiksTV?

Eller kreves det i realiteten at du setter opp en mast på husveggen og installerer et større arrangement av stenger og bøyler? I NRK-monopolets storhetstid var disse vanlige, særlig i traktene mot vårt naboland i øst - svenskeantenne var tingen!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer