Slik får du ut juicen av et granateple

Med disse smarte triksene får du skrelt - eller juicet - den vanskelige frukten.

Nei, det er ikke alltid så enkelt. Sist gang vi håndterte et granateple så det ut som om vi hadde drept Barbie på kjøkkenet.  Foto: ALL OVER PRESS
Nei, det er ikke alltid så enkelt. Sist gang vi håndterte et granateple så det ut som om vi hadde drept Barbie på kjøkkenet. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Granateple er en fantastisk frukt. Ikke bare smaker den godt, den er også proppfull av antioksidanter, bare nyper og valnøtter inneholder mer, ifølge Opplysningskontoret for Frukt og Grønt. Sesongen er også lang, den varer fra august til mars-april, men mange vegrer for å gå løs på frukten, rett og slett fordi den er så vanskelig å få has på, uten å søle ned halve kjøkkenet og hele deg.

Har du prøvd å rense ut et granateple, har du kanskje opplevd hva som skjer om du popper den lille boblen med fruktjuice som hver eneste lille stein er innkapslet i: Det spruter, og det lager stygge flekker. Heldigvis finnes det noen smarte triks.

Les også: Slik lager du kaviar av juice!

Slik juicer du den:

Å lage juice av et granateple kan være litt komplisert, rett og slett fordi det er så mye steiner. Bruker du en presse blir det mer som grøt, og du får finmalte fruksteiner i juicen - og bruker du en sentrifuge, må du først dele den opp. (Se smarte triks til hvordan du gjør det uten å søle lenger ned.)

Vår fotograf har prøvet og feilet seg frem til denne teknikken:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer