Slik festet vi lysslynge til rekkverket

Riktig verktøy gjør oppgaven enkel.

LYSSLYNGE: Dekorativt, men hvordan festes den? Sjekk vår løsning. Foto: BRYNJULF BLIX
LYSSLYNGE: Dekorativt, men hvordan festes den? Sjekk vår løsning. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julebelysning kan være så mangt, fra en stjerne i vinduet til omfattende lysarrangementer som minner om Las Vegas eller Times Square.

Uansett hva man velger må lysene festes, og i år ble det bestemt at vi skulle ha en lysslynge langs hele verandaen. Den er 14 meter lang og 2-3 meter bred på de respektive endene.

Vi kjøpte to enkle LED-slynger på 12 meter hver, og la den ut fra og koblet dem til på midten av verandaen, da klarte vi oss med en enkelt skjøteledning med fordeler.

Les også: Julelys inne- og ute? Dette må du vite

Men hvordan skulle slyngene festes?

Lysslyngen måtte festes skikkelig slik at den ikke blåste ned eller skulle gi etter ved kraftig snøfall. Samtidig skulle det helst gjøres så raskt og diskret som mulig.

For mange år siden, da vi så på montøren legge opp det første alarmanlegget i vår tidligere bolig, la vi merke til hvor raskt han stiftet fast ledningene. Han brukte noe som så ut som en vanlig stiftepistol, men i stedet for vanlige flate stifter var det buede kabelklemmer som satt i pistolen. Disse klemte perfekt rundt kablene fra sensorene til sentralenheten og resultatet var både pent og raskt utført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer