Åpne tett sluk

Slik fikser du sluket

Slik lager du gassboblene som kan åpne sluket!

LAG DIN EGEN GASS: Den helt ufarlige gassen kan åpne opp det tette avløpet i kjøkkenvasken - vi viser deg hvordan! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Mange har for vane å skylle fat, bestikk og glass i vasken før det settes i oppvaskmaskinen. Men når matrester og stekefett stadig skylles ned i sluket, øker risikoen for tett avløp.

Det beste er å bruke kjøkkenpapir til å tørke av fett og matrester og deretter kaste papiret i søppelet.

Om avløpet på kjøkkenet først er blitt pottetett kan det være utfordrende å fikse, men det finnes én metode som det tipses om på utallige nettsider: Eddik- og natrontrikset!

Gassbobler kan åpne propp

Rådet anbefales av både fagfolk og «hvermansen».

Rørlegger SOS skriver blant annet: «Etter at du har fullført alle stegene så vil sluket ditt være renset i løpet av veldig kort tid.».

Trikset er å bruke én del vanlig husholdningseddik, én del natron eller bakepulver og en liter, gjerne mer, med kokvarmt vann.

Kombinasjonen av disse ingrediensene skal være effektiv for å åpne opp det tette avløpet.

Men hva er grunnen til det?

Ifølge Per Odd Eggen, kjemiker ved skolelaboratoriet ved NTNU, vil det dannes mye CO2-gass når man blander eddik og natron

- I den grad dette vil bidra til å åpne et tett avløp må det være gassdannelsen som gir effekten. Dersom det for eksempel er hår som har tettet igjen røret, kan man tenke seg at gassbobler vil bidra til å løsne en propp, forklarer Eggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer