Slik fikser du vanskelige glidelåser

Er de ikke treige, er de så løse at de glir opp. Her er flere smarte løsninger.

Noen glidelåser må rett og slett pensjoneres. Men det finnes mange smarte løsninger for de som bare er litt treige - eller litt for løse.  Foto: Elisabeth Dalseg
Noen glidelåser må rett og slett pensjoneres. Men det finnes mange smarte løsninger for de som bare er litt treige - eller litt for løse. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glidelåsen på skitrekket er treigt og knotete å åpne. Glidelåsen til innerrommet i vesken deler seg i to. Og glidelåsen på den ene olabuksen kryper ubarmhjertig nedover. Få ting er mer irriterende enn når hverdagslige saker som skal gjøre livet vårt enklere ikke virker.

Noen ganger er det bare å krype til korset og bytte glidelåsen eller kjøpe nytt. Men vi har også noen smarte triks i ermet, som kanskje kan forlenge levetiden på produktet.

Glem ikke at om glidelåsen går i stykker på et produkt som er under to år, bør du reklamere på det. Butikken har ansvar for å reparere - eller erstatte varen.

Når glidelåsen står bom fast

Er glidelåsen treig? Noen glidelåser er egentlig helt fine, men litt vanskelige å få "over kneiken", for eksempel rundt hjørnene på en koffert der de har fått seg en trøkk eller tretten. Da kan du trygt gi den litt hjelp. Det finnes egne glidelåsoljer, eller glidelåssprayer. Disse finner du gjerne hos skomakere og renserier, men: de koster typisk relativt mye.

Har du en låsolje eller en annen fargeløs olje du bruker i hjemmet kan du fint bruke denne i stedet. Du kan også bruke matolje. Vi anbefaler at du tar en som ikke lukter så mye, slik at du slipper at alle klærene dine lukter harsk soya etter et opphold i kofferten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer