Forskjellige boligtyper

Slik finner du boligtypen som passer deg best

Noen boliger gir deg fri utleie- og salgsrett, andre bør du holde deg langt unna.

DIN TYPE: Vil du ha fleksibilitet til å leie ut og selge boligen din når du vil, må du belage deg på å betale ekstra for boligen gjennom dokumentavgiften. For førstegangskjøpere finnes det et bedre alternativ. Og noen boligtyper bør du styre unna. Foto: Mika Heittola/Shutterstock/NTB scanpix.
DIN TYPE: Vil du ha fleksibilitet til å leie ut og selge boligen din når du vil, må du belage deg på å betale ekstra for boligen gjennom dokumentavgiften. For førstegangskjøpere finnes det et bedre alternativ. Og noen boligtyper bør du styre unna. Foto: Mika Heittola/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Til tross for en varm sommer der stranden har fristet mer enn svette boligvisninger, har det blitt solgt 4.329 boliger i juli, ifølge Eiendom Norge. Dette er 9,7 prosent flere salg enn samme måned i fjor.

Nå er, derimot, ferien over og det vil bli lagt ut flere nye boliger for salg og visningene vil få flere besøkende.

På markedet finnes det ulike boligtyper: Selveier-, andels-, aksje- og obligasjonsboliger. Men, hva innebærer disse og hva passer best for deg?

Selveierbolig gir deg fleksibilitet

Dersom du kjøper en selveierbolig, reguleres pliktene og rettighetene dine av eierseksjonsloven. Kort fortalt innebærer dette at du kjøper en eierandel i eiendommen, og får enerett til å bruke denne delen eller enheten.

Dette betyr, blant annet, at du står fritt til å leie ut selveierboligen din, selge den, samt selge tilleggsdeler som følger med seksjonen du eier, for eksempel en parkeringsplass, kanskje for én million kroner.

Dermed passer denne boligtypen for de som ønsker å eie en bolig hvor de har stor fleksibilitet, ifølge advokat Lena Redigh Drønnesund i Indem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer