Guide

Slik finner du riktig flyttebyrå

Husk for eksempel å sjekke hvilken forsikring selskapet har, i tilfelle noe blir skadet på vei fra gammelt til nytt bosted.

FLINKE FLYTTEFOLK: På nettet finnes det flere nettjenester hvor du kan få tilbud fra flere flyttebyrå i ditt nærområde. Det er også lurt å sjekke hva folk skriver om selskapet, samt undersøke i Brønnøysundregisteret om selskapet er å stole på. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FLINKE FLYTTEFOLK: På nettet finnes det flere nettjenester hvor du kan få tilbud fra flere flyttebyrå i ditt nærområde. Det er også lurt å sjekke hva folk skriver om selskapet, samt undersøke i Brønnøysundregisteret om selskapet er å stole på. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som skal flytte inn i ny bolig i vår?

Enten du har leid en liten hybel, eller bodd i et stort hus, har du nok noen eiendeler som skal med på flyttelasset, og ofte eier du mer enn du tror. Det er heller ikke sikkert at du har tilgjengelig eller stor nok bil til å frakte kommoder, skap og sofaer til den nye adressen, og da må du kanskje leie et flyttefirma.

Dinside har samlet noen gode tips, slik at du kan finne flinke flyttefolk til å hjelpe deg.

Få tilbud fra flere

Sannsynligvis er det flere flyttebyrå som holder til i ditt nærområde, og det kan lønne seg å få tilbud fra flere. Da kan du nemlig velge firmaet som har best pris og vilkår.

Tjenestetorget.no kan være et godt sted å starte. Her kan du finne flyttefirmaene i nærheten av deg, for eksempel i osloområdet, og få personlige tilbud tilsendt fra dem på e-post eller over telefon.

Når du har fått alle tilbudene du ønsker, bør du sjekke om firmaet er registrert i Brønnøysundregisteret, samt sjekke anmeldelser fra andre som har brukt firmaet.

- Har du ikke lagt inn alt som skal flyttes i avtalen, kan det hende du må betale ekstra for det. Samtidig skal du ikke betale mer enn avtalt, som betyr at flyttefirmaet ikke kan kreve ekstra betaling for bompenger eller parkering hvis det ikke er avtalt på forhånd, sier Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer