Finne ordentlig håndverker

Slik finner du skikkelige fagfolk til oppussingen

Og denne dokumentasjonen er lur å skaffe etter oppussingen for framtidig boligsalg.

ARBEID UTFØRT: Huseiernes Landsforbund råder deg til å ha dokumentasjon på alt som er gjort av fagfolk i boligen din, enten om det er maling av vegger, røropplegg, tilbygg eller konstruksjonsarbeid. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
ARBEID UTFØRT: Huseiernes Landsforbund råder deg til å ha dokumentasjon på alt som er gjort av fagfolk i boligen din, enten om det er maling av vegger, røropplegg, tilbygg eller konstruksjonsarbeid. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren er tid for oppussing hos mange. Kanskje har du kjøpt en ny bolig du vil sette ditt personlige preg på, eller vil fornye ditt nåværende hjem?

En god del boligeiere som skal pusse opp, tyr til fagfolk for å få jobben gjort. Jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet anbefaler, imidlertid, at du bør sjekke hva du kan gjøre selv før du bestiller håndverkere.

- Flere kurante jobber i hjemmet kan gjøres med enkle verktøy. Du må likevel kjenne dine begrensninger, og huske av både strøm, vann, ventilasjon og varme har stort skadepotensiale, og hvis du er usikker så kan det være best å overlate jobben til en profesjonell, sier Iversen til Dinside.no.

Noen jobber, som de fleste elektriske arbeider, har du ikke lov til å gjøre selv, legger han til.

Det finnes flere firma der ute som tilbyr seg å gjøre oppussingsjobben for deg, men hvordan finner du seriøse og dyktige håndverkere?

Betal «hvitt»

Forbrukerrådet har meklet og veiledet i 818 håndverkersaker det siste året, og litt over sju prosent av disse sakene gjelder oppussing av bolig. Konflikter knyttet til håndverkere handler ofte om mye penger, og i verste fall ubeboelige hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer