Fjern kalk med WD40

Slik fjerner du kalk i dusjen svært effektivt

På tide å hente hjelp fra garasjen: WD40 fjerner effektivt gjenstridig kalkbelegg fra dusjen.

TAR DE TØFFESTE FLEKKENE: Vi har hentet hjelp fra garasjen til å få bukt med det tøffe kalkbelegget i dusjen. Det funker så det suser!
TAR DE TØFFESTE FLEKKENE: Vi har hentet hjelp fra garasjen til å få bukt med det tøffe kalkbelegget i dusjen. Det funker så det suser! Vis mer
Publisert

Vi får mye tips til Dinside-redaksjonen, og det er helt supert! Mange av disse er gode tips, og iblant får vi noen tips som høres heller pussige ut, som dette:

«WD40 fungerer utmerket til å fjerne kalk fra dusjdørene!»

Dette var såpass spesielt at vi bare måtte teste det ut.

Om det virker?

- Det virker helt fantastisk bra!

LES OGSÅ: Oppvaskmiddel og eddik gjør underverker i dusjen

Smører og renser ...

WD40 er ikke det de fleste tenker på som rengjøringsmiddel, og du finner det ikke blant vaskemidlene på butikken. Du finner det imidlertid der de selger ting til bilen, garasjen eller kanskje til sykkelen. Som på bensinstasjonen. Eller andre steder med ting til bil og hjem. Eller du har det kanskje allerede i garasjen.

WD40 er et oljeprodukt som brukes som rustløser, til å smøre ting som knirker - som for eksempel en dør - eller til å beskytte mot rust.

På etiketten på flaska står det også at middelet kan fjerne vanskelige flekker av voks, tjære, fett og limrester. Det bekrefter at dette kanskje ikke er så dumt å bruke på kalkbelegget i dusjen ...

LES OGSÅ: Slik renser du dusjhodet - også der kan du bruke eddik!

VASK MED DETTE: Vi har brukt WD40, en vaskesvamp og en gammel tannbørste til å vaske i dusjen med. Foto: KRISTIN SØRDAL
VASK MED DETTE: Vi har brukt WD40, en vaskesvamp og en gammel tannbørste til å vaske i dusjen med. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merSlik fjerner du kalk med WD40

Vi har brukt en vaskesvamp og en gammel tannbørste for å virkelig komme til i de gjenstridige krokene og krikene på dusjkabinettet. Men du kan selvsagt bruke hva som helst til å vaske med, som du ellers bruker.

Vi skal innrømme at vi var noe skeptisk da vi avfyrte den første dosen med WD40 mot dusjveggen. Men resultatet kommer umiddelbart: Dette virker!

LETT DUSJ: En lett dusj med WD40 - og selv de vanskeligste stedene blir rene.
LETT DUSJ: En lett dusj med WD40 - og selv de vanskeligste stedene blir rene. Vis mer

Selv de mest gjenstridige områdene med kalk og skitt i dørfestene på dusjkabinettet, som vi ellers ikke greier å få rent, må gi tapt mot en liten dusj WD40. Det løsner umiddelbart.

Og kalken på dusjvegene løsner og lar seg vaske bort kun med noen drag med svampen - vi trenger ikke å skrubbe som vi ellers må for at det skal løsne.

Men det mest fantastiske er de vanskelige områdene; kriker, kroker og hjørner som vi ellers sliter med å komme til og få vasket - alt løsner!

Og med en liten runde med tannbørsten, fremstår selv de mest vriene områdene i dusjkabinettet som skinnende rent og nesten som nytt igjen.

FØR: Her er det vanskelig å komme til for å få vasket helt rent. Foto: KRISTIN SØRDAL
FØR: Her er det vanskelig å komme til for å få vasket helt rent. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
ETTER: Etter et par dusj med WD40 og litt lett gnikking med svamp og tannbørste, er dette resultatet: Skinnende rent selv på de vanskelige stedene. Dette greier vi ikke med vanlig vaskemiddel. Foto: KRISTIN SØRDAL
ETTER: Etter et par dusj med WD40 og litt lett gnikking med svamp og tannbørste, er dette resultatet: Skinnende rent selv på de vanskelige stedene. Dette greier vi ikke med vanlig vaskemiddel. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Men: Det er olje ...

Vi har nevnt det innledningsvis, men sier det igjen: Dette er ikke et vanlig vaskemiddel, det er et oljeprodukt - og må behandles deretter.

Det er viktig at du følger advarslene som står på etiketten, som å unngå hudkontakt og kun bruke det der du har god utlufting.

Pass også på å tørke bort alle rester av oljen fra dusjveggen. Du vil ikke ha dette i avløpsvannet.

Det er også lurt å bruke hansker (det gjorde ikke vi, og sitter igjen med rimelig tørre hender ...) - og luft godt!

Husk også: Ettersom det er olje, må du vaske dusjen som vanlig etterpå.

Vask over med vanlige vaskemidler etter oljeskrubbingen. Og dekk gjerne til gulvet når du holder på - så slipper du oljeflekker på flisene.

Men ettervasken er ganske lett å ta, for kalken er jo borte - og du slipper å skrubbe.

FØR OG ETTER: Se så bra det har blitt. Og det beste er at det gikk lekende lett, gammel og vrien kalk og skitt løsnet lett som bare det.
FØR OG ETTER: Se så bra det har blitt. Og det beste er at det gikk lekende lett, gammel og vrien kalk og skitt løsnet lett som bare det. Vis merBest på vanskelige flekker

Vi har tidligere anbefalt en blanding av oppvaskmiddel og eddik i dusjen. Dette er fremdeles et supert middel, og vi anbefaler også dette som det hverdagslige rengjøringsmiddelet ditt.

Men dersom du har vanskelige flekker som ikke lar seg vaske bort med vanlige vaskemidler, kan WD40 være det som hjelper deg til å ta knekken på dette.

Har du andre smarte vasketips du vil dele med oss? Tips gjerne journalisten på denne e-postadressen.

Artikkelen har vært publisert på Dinside også tidligere. Sist oppdatert 17. februar 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer