Slik fjerner du oljeflekker etter dekkskift

Skitne hender etter å ha skiftet dekk? Styr unna kjemikalier og sterke vaskemidler, løsningen finner du i kjøkkenskapet.

Skrubb hendene med kaffegrut og matolje. Verre er det ikke.  Foto: Elisabeth Dalseg
Skrubb hendene med kaffegrut og matolje. Verre er det ikke. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen heksekunst å skifte hjul på bilen, bare utstyret er i orden. Noen ganger kan det faktisk ta lenger tid å fjerne oljeflekkene du får på hendene og under neglene, enn selve dekkskiftet. Ikke bare tar det tid, men tips om å bløtlegge dem i Zalo-vann eller oppvaskmiddel kan også slite unødvendig på huden.

Heldigvis er det enkelt, og du trenger ikke bruke sterke vaskemidler eller white spirit for å få hendene rene. Alt du trenger er litt matolje og noe å skrubbe med, for eksempel sukker, grovt havremel eller kaffegruten som ligger igjen i filteret i trakteren.

Se også: Ti ting du kan bruke gammel kaffegrut til

Slik gjør du

Du kommer til å bli litt klissete på fingrene, så vi anbefaler at du finner frem det du trenger før du skifter hjulene. Tøm kaffegruten fra et brukt kaffefilter i en bolle, og sett klar matolje, gjerne med åpen kork. Bruk den billigste matoljen du har, det er dumt å kaste bort dyr olivenolje på dette. Det er viktig at du ikke blander det sammen før du skal bruke det, for du vil ikke at kaffegrut, sukker eller annet skal rekke å bli bløtt og mykt av oljen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer