Slik fjerner du rust fra kniven

Hva fungerer best av Jif og Coca Cola? Sjekk vår rengjøringsduell.

Fjerner Jif eller Coca Cola rust fra knivbladet? Det har DinSide testet. Kun et av midlene virket. Foto: Berit B. Njarga
Fjerner Jif eller Coca Cola rust fra knivbladet? Det har DinSide testet. Kun et av midlene virket. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle er klar over at det er viktig å tørke av de rene knivene før du legger dem bort. Slurver du, kan knivbladet ruste. Etter vår erfaring stemmer dette, men hvordan får man bort disse rustflekkene?

Et kjapt søk etter smarte rustfjerningstips ga oss blant annet følgende alternativer for å fjerne rustflekkene: Bruk av Jif og Coca Cola.

Vår test viser at bare ett av disse midlene faktisk fjerner rusten.

>> Her er våre favorittkniver

Slik har vi testet

Kniven vi har brukt hadde mange små rustflekker på begge sider av knivbladet. Vi har derfor testet ut Jif på den ene siden av bladet, mens vi har brukt Coca Cola på den andre siden.

Vi begynte med Jif, påførte en god del skurekrem på bladet før vi gnikket på rustflekkene med en våt mikrofiberklut. Vi har selvsagt ikke skrubbet på selve eggen på kniven.

Resultatet kan du se på bildet lenger nede i artikkelen.

Vi fikk bort rustflekkene

Cola-trikset går ut på å la knivbladet ligge i brusen over natten, før man tørker bort flekkene med en klut. En natt i cola gjorde dessverre ikke underverker for den andre siden av knivbladet. Etter 12 timer i læskedrikken, og selv etter kraftig gnikking og gnukking forble rustflekkene på bladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer