Slik fjerner du skismurning fra klærne

Det er vanskelig, men ikke umulig, å få bort.

Litt klabb og babb på påskefjellet, og klærne er plutselig fulle av flekker du ikke får vekk.  Foto: Colourbox.com
Litt klabb og babb på påskefjellet, og klærne er plutselig fulle av flekker du ikke får vekk. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skismurning på klær er noe herk. Det er laget for å sitte fast på glatte flater, så når det får en tekstiloverflate å boltre seg på er det ikke rart at det er litt komplisert å få bort.

Heldigvis er det ikke umulig. Løsningen finner du på kjøkkenet.

(Og til alle som tenker at "er det eddik nå igjen". Nei. Det er det ikke. Selv om du gjerne må forsøke universalmiddelet her også. Men det finnes andre råd vi heller vil anbefale.)

Zalo tar knekken på flekken

Vaskeekspertene hos Lilleborgs forbrukerservice har følgende råd til deg som har fått smurning eller klister på skiklærne.

– Hell litt Zalo på flekken og la det virke i cirka 30 minutter. Skyll godt og vask deretter plagget etter anvisning, skriver de på sine nettsider.

Det er viktig at du gjør dette så snart som mulig etter at du har fått flekken på plaggene.

Vi har ikke selv testet dette, men hørt av flere at dette vasketrikset kan brukes med hell. Det bør også fungere med andre flytende vaskemidler som ligner Zalo.

Rødvin, stearin, matfett ... Slik blir du kvitt festflekkene

Fjerner alt. Absolutt alt.

Vi kan kanskje ikke kalle det kjerringråd, men et gammelt vasketriks vi har brukt tidligere, er å ta white spirit på en klut eller liten svamp og gni det godt over flekken til den løsner. Etterpå vasker vi på gamlemåten. Det er fryktelig effektivt.

Dessverre er white spiriten så effektiv at den noen ganger også tar med seg fargen på klærne. Så selv om du slipper at det er klissete flekker på deg, må du likevel løpe rundt i flekkete klær. Vi vil altså anbefale at du prøver Zalo-trikset og vasker først, før du går løs på skiklærne med white spirit.

Det er ikke bare problematisk med flekker på stoff. Her er matvarene du bør skåne kjøkkenbenken din for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer