Slik fjerner du vond lukt fra kjøleskapet

Lukter det vondt i kjøleskapet? Slik får du bort stanken, nesten uten å skitne til hendene.

GLASS MED EDDIK: Et lite glass med eddik (helst en type som ikke lukter så mye) trekker til seg vond lukt. Foto: ELISABETH DALSEG
GLASS MED EDDIK: Et lite glass med eddik (helst en type som ikke lukter så mye) trekker til seg vond lukt. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange årsaker til at det lukter vondt i kjøleskapet. Noen ganger kan man skylde på en ost, eller annen sterkt duftende mat, men når lukten henger igjen, etter at maten er spist, er det på tide å ta grep.

Noen ganger skyldes lukten rett og slett matrester som blir liggende igjen. Det er derfor vi sier nesten uten å skitne til hendene dine innledningsvis. Er kjøleskapet ditt skittent, er det første du bør gjøre å vaske det, uansett om det stinker eller ikke.

I samme slengen kan du jo ta en liten opprydning, kaste mat som har blitt dårlig, og se om det er noe du oppbevarer i kjøleskapet av gammel vane, som heller burde få lov til å bo på benken.

LES OGSÅ: Slik fjerner du vond lukt fra oppvaskmaskinen

Luktfjerner 1: Eddik

Har lukten satt seg i selve kjøleskapet, hjelper det ikke å vaske. Heldigvis finnes det råd. Ha eddik i et glass, sett det inn i kjøleskapet, og la det stå over natten. I de fleste tilfeller skal lukten forsvinne, men er det fortsatt vond lukt i kjøleskapet, tømmer du ut eddiken, fyller på ny, og la det stå et døgn til. Eventuelt et til,

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer