Slik forbereder du malerarbeidet som proffene

Se video

Slik forbereder du malerarbeidet som proffene
Publisert
Sist oppdatert

Skal du pusse opp i sommer? Det er mange som bruker et par feriedager på å gi boligen en liten oppgradering. Det er ikke alltid det er så mye som skal til, et strøk maling, eller nye gardiner, og rommet fremstår som nytt.

Før du setter i gang å svinge malerkosten er det selvfølgelig viktig at alt grunnarbeidet er gjort. Underlaget bør være rent, tørt og støvfritt. Og så er det malingstapen, da. Dropper du den, kan resultatet fort bli stygt. Og det koster langt mer tid og krefter å rette opp, enn det gjør å sette den på før du begynner.

Hvordan du gjør dette, kan du se i ukens oppussingsvideo under.

Gikk du glipp av forrige ukes oppussingsvideo? Se den her: Slik maler du taket

Blå, hvit eller grønn maskeringstape?

Den grønne tapene har sterkest lim, og skal brukes på grove, støvete flater som for eksempel betong, murstein eller murpuss. Fordi limet er så sterkt, må du unngå å bruke denne på tapet. Tapen bør fjernes så fort malingen har tørket, og må fjernes innen tre dager etter at du satt den på. Den kritthvite maskeringstapen er den svakeste av de tre typene, og egner seg best av de tre typene dersom du skal tape over tapet eller nymalte flater. Du bør fjerne tapen så fort malingen har tørket, men den kan sitte på i inntil syv dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer