Slik foregår budrundene nå

DinSide fikk følge eiendomsmegler Ann-Kristin L. Mathiesen gjennom en budrunde.

Det beste med jobben? Å kunne ringe noen, si "Gratulerer med ny leilighet", og høre at de jubler i den andre enden, sier Ann-Kristin L. Mathiesen. Foto: ENDRE VELLENE / DAGBLADET.NO
Det beste med jobben? Å kunne ringe noen, si "Gratulerer med ny leilighet", og høre at de jubler i den andre enden, sier Ann-Kristin L. Mathiesen. Foto: ENDRE VELLENE / DAGBLADET.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Eie Eiendom, det er Ann-Kristin.

Mobilen til eiendomsmegler Ann-Kristin L. Mathiesen står ikke stille. DinSide fikk være flue på veggen under en budrunde hos Eie Eiendomsmegling på Røa denne uken. Nye regler for budrundene setter krav til skriftlighet, men det er ikke tvil om hva som er megler Mathiesens viktigste arbeidsredskap i kontakten med budgiverne: Mobilen.

I løpet av de timene budrunden pågikk sendte Mathiesen ut mer enn 300 SMS-er, tok rundt 80 telefonsamtaler og mottok én MMS

Se video av budrunden lenger ned i artikkelen

Nye regler

Første januar i år ble det innført en rekke nye regler for hvordan budrunder skal gjennomføres. Blant annet må alle budgivere legitimere seg, og budrunden skal dokumenteres skriftlig.

Rent praktisk vil det si at alle bud, budforhøyelser, motbud, aksept og avslag, skal foregå skriftlig. Man må gjerne avtale først på telefon, men et bud er ikke offisielt før det er sendt inn skriftlig. I tillegg skal alt bekreftes mottatt skriftlig. Og da er kanskje ikke 300 SMS-er så ille likevel?

Vegar Giæver, daglig leder i Eie Eiendomsmegling Røa er positiv til det nye kravet om skriftlighet i budrundene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer