Slik forvandlet Viasat Ståle Solbakken til 3D

Det var nok ikke så mange som la merke til Viasats lille TV-revolusjon denne uka, men de som gjorde det fikk gå ordentlig i dybden.

FORNØYD SJEF: CEO for Viasat Danmark, Jesper Grønholdt, bak ett av de fire 3D-kameraene som var i aksjon i Parken fotballstadion denne uka. Anledningen var Viasats 3D-produksjon av FC København - Chelsa i Danmark, den første i sitt slag i Norden. Foto: Øivind Idsø
FORNØYD SJEF: CEO for Viasat Danmark, Jesper Grønholdt, bak ett av de fire 3D-kameraene som var i aksjon i Parken fotballstadion denne uka. Anledningen var Viasats 3D-produksjon av FC København - Chelsa i Danmark, den første i sitt slag i Norden. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(KØBENHAVN): Ståle Solbakken og hans FC København brydde seg nok ikke nevneverdig om de litt pussige, massive kamera-riggene som fanget opp danskenes usle innsats mot Chelsea i ukas Champions League-kamp.

TV-seerne som faktisk fikk sett kampen var sannsynligvis mer interessert, ihvertfall de få utvalgte som hadde mulighet til å ta inn den spesielle sendingen. Tirsdag sto nemlig Viasat bak en aldri så liten revolusjon, da de for første gang i Danmark, og Norden, produserte og viste en sportssending direkte i 3D.

Viasat først med 3D-sendinger

Produsert i tre formater

DinSide fikk en omvisning i den danske fotballstoltheten FCKs lekestue, Parken, noen timer før avspark, og fikk nok en gang bekreftet to ting: Det krever enorme ressurser å produsere en fotballkamp, og det krever enda flere ressurser å gjøre det i 3D. Tilsammen 200 mann var i arbeid i løpet av dagen med å sette sammen bilder til en sending som varer mellom to og tre timer.

Kampen mellom FCK og Chelsea ble naturligvis også produsert i standardformat og i HD, og sammen med den såkalte 3D-feeden (signalet som forlater stadion og spres ut til TV-abonnentene) ble det sendt ut tre ulike signaler fra stadion denne kvelden. For å gjøre kompleksiteten maksimal, ble hvert signal produsert av hvert sitt produksjonsselskap - et dansk, et tysk og et belgisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer