Coronaviruset

Slik går det med visningene nå

Hovedinntrykket er at aktivitetsnivået i boligmarkedet holder seg oppe, til tross for krisetid.

BOLIGDRØMMEN: Det er interesse for å kjøpe og selge bolig selv om virusutbruddet preger oss. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BOLIGDRØMMEN: Det er interesse for å kjøpe og selge bolig selv om virusutbruddet preger oss. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både oppdragsmengde og salgsvolum har falt etter 12. mars, men boligmarkedet oppleves mer eller mindre uendret den siste uka, ifølge eiendomsmeglerne.

Aktivitetsnivået varierer med hvor sterkt coronaepidemien påvirker folks økonomi i ulike deler av landet.

Avlyses færre visninger

Det avlyses færre visninger nå enn for en uke siden, ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund.

– Mange eiendomsmeglere opplever at flere vil selge når de ser at boligmarkedet fungerer bra også i krisetid, forteller administrerende direktør Carl O. Geving.

- Boligmarkedet er usikkert

Tidligere har høyskolelektor Dag Jørgen Hveem ved Handelshøyskolen BI sagt at det er gode utsikter for grei prisstigning generelt i boligmarkedet, så lenge folk har arbeid og utsikter til god kjøpekraft.

- Nå er vi der at akkurat dette er usikkert for mange. Stikkordene er derfor usikkerhet og risiko. Svært mange tenker på noe helt annet enn boligkjøp akkurat nå, og har lagt eventuelle kjøps- og salgsplaner på is, sier Hveem til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer