Slik gjør du boligen ferieklar

Har du husket dette?

Det gjelder å lure tyven, før han lurer deg ...  Foto: Colourbox
Det gjelder å lure tyven, før han lurer deg ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare kofferten som skal pakkes før du skal reise bort - det er forberedelser å gjøre med hus og hage også, før du sommerlukker og låser for flere uker.

Her er noen tips til hva du bør huske før du reiser. Har du andre gode tips som du mener andre kan ha nytte av? Del dem i debattforumet nedenfor.

Alarm: Innbruddsalarm med varsling til alarmselskap virker preventivt med tanke på å skremme unna potensielle tjuvradder. Imidlertid er ikke en alarm tilkoblet et vaktselskap gratis - ifølge en pristest av alarmselskaper gjort på DinSide tidligere i vår, må du regne med en årlig abonnementspris på drøye 4000 kroner. Dette kommer i tillegg til installasjon og etablering, som koster fra 1500 til 3400 kroner, avhengig av alarmselskap.

Se vår pristest av alarmselskapene

Du kan selvsagt også velge en lydalarm uten forbindelse med alarmselskap; dette kan kjøpes i hjem- og utstyrsforretninger for rundt 300 kroner. Du kan også kjøpe alarm- og advarselsskilt for montering på husvegg eller vindu. Dette koster fra 50 til 100 kroner.

Kameraovervåkning: Dersom målet er å skremme unna potensielle skurker, kan det kanskje gjøre susen med et overvåkingskamera? Du kan jo kombinere det med advarselsskilt med kameraovervåking. Du kan gå for den ekte varen, eksempelvis et fargeovervåkingskamera fra Clas Ohlson for cirka 1600 kroner - eller dummy-varianten hvis eneste funksjon er skremselspropaganda - for 398 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer