Slik gjør du det

Advokat Einar Frigland ved Huseiernes landsforbund mener det er fullt mulig for vanlige boligeiere å bruke Madserud-modellen.

Publisert
Sist oppdatert


- Hvis jeg var utbygger i dag, ville jeg vurdert å selge eiendommene til et aksjeselskap, og la det videre salget gå derfra. Forutsatt at bankene ikke er misfornøyde med aksjer som pant, skulle denne modellen være fordelaktig for både kjøper og selger, sier Frigland.

Her ser du hva bankene sier om aksjer som pant for boliglån..

Eier, men ikke utbygger?

Folk som i dag eier selveierenheter kan selvsagt også vurdere å opprette et aksjeselskap, men for dem vil det ikke være noe å spare i første runde.

- Det vil beregnes dokumentavgift ved den første overdragelsen til selskapet. Det kan jo vise seg at kjøper av eiendommen vil være villig til å by litt mer på grunn av fordelene ved fremtidig spart dokumentavgift, men dette er svært usikkert, mener Frigland.

- Et alternativ kan jo være at kjøper oppretter et AS, og lar selskapet kjøpe eiendommen - dette kan være en gunstig løsning ved kjøp av dyre eiendommer, avslutter han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer