Hvordan melde flytting

Slik gjør du det

Husk å meld flytting innen fristen.

MELDE FLYTTING: Du er pliktig til å melde flytting innen 8 dager. Foto: kurhan / Shutterstock / NTB
MELDE FLYTTING: Du er pliktig til å melde flytting innen 8 dager. Foto: kurhan / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Hvis du skal flytte eller har flyttet, er du pliktig til å sende flyttemelding til Folkeregisteret. Det kan fort gå i glemmeboken midt i flyttekaoset og virke som en komplisert prosess.

DinSide har derfor laget en enkel guide over hvordan man melder flytting, og samlet sammen viktige frister og råd til deg som skal flytte.

Send flyttemelding

Det første du må gjøre er å melde flytting til Folkeregisteret hos Skatteetaten, dette kan enkelt gjøres på Skatteetaten.no eller via Postens nettside.

- Hvis du melder flytting på Postens nettside så kan du krysse av for at Posten melder videre til Folkeregisteret. Hvis du ikke krysser av for det, må du selv melde flytting til Folkeregisteret. Krysset du av, er alt i orden og du trenger ikke gjøre noe mer, forklarer underdirektør Anita Thorsen i Folkeregisteret.

Slik gjør du det på Folkeregisteret

På skatteetaten sine sider huker du først av «Melde flytting». Deretter velger du hvem du skal melde flytting for, enten deg selv og eventuelt familien din eller noen andre. Videre vil du få spørsmål om du har meldt flytting til Posten, avhengig av hva du svarer her vil du få beskjed på hva som må gjøres videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.