Slik griller du fisk

Like enkelt, like raskt - og mye sunnere enn pølser.

Foto: ANDERS S. FOUGNER
Foto: ANDERS S. FOUGNER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som kvier for å grille fisk.

Hvordan få til gjennomstekt fisk, uten forkullet skinn? Og hvordan unngå at den setter seg fast i grillristen, eller smuldrer opp når du prøver å snu den?

Heldigvis trenger det ikke være vanskelig, skal vi tro norgesmester i grilling, Jan Ivar Nykvist.

- Helgrillet fisk på grillen er noe av det enkleste du kan gjøre, også for deg som nybegynner, sier Nykvist.

Vil du ha tzatziki til fisken? Da bør du lage den selv.

Rett fra kjøleskapet

I motsetning til kjøtt skal fisken grilles rett fra kjøleskapet, ifølge Nykvist.

- Ikke la den ligge i solen, for da blir den fort dårlig og må kastes.

I videoen over deler han sine beste tips til hvordan du lykkes med fisk på grillen. Her viser han hvordan du helgriller fisk i folie og fiskefileter i stykker.

Nykvist griller sjøørrett, men du kan bruke samme fremgangsmåte for alle hele fisk, det eneste som eventuelt må justeres er tiden.

Bli en grillmester i sommer

I tillegg til å være fire ganger norgesmester i grilling, har kokken Jan Ivar Nykvist ett sølv i EM- og ett sølv i VM i grilling. Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltagelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andre plass..

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer