Slik griller du hele året - uten å fryse

Med et trådløst steketermomenter kan du kose deg foran peisen inne, mens grillen gjør jobben ute.

Trådløst stektermometer er grillkokkens beste venn om vinteren.  Foto: Per Ervland
Trådløst stektermometer er grillkokkens beste venn om vinteren. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med et steketermometer har du god kontroll, og grillbiffen blir perfekt hver gang, har vi lært av kjøkkensjef Jan Dahdji på Oslo-restauranten Grilleriet

Men når gradestokken kryper nedover orker vi ikke mer. Vi liker grillvotter, ikke polvotter, og da pakker vi sammen grillen og setter den i kjelleren. Det er det ingen grunn til, skal vi tro Petter Gullikstad, grillekspert i Hjemmekokklauget.

– Trikset er et trådløst grilltermometer. Mens du tar deg noe å drikke i godt selskap, passer det på maten din, og gir deg beskjed når maten er ferdig, sier Gullikstad til DinSide.

Vi har testet det trådløse steketermometeret iGrill, steketermometeret som snakker med iPoden, iPhonen eller iPaden din.

Indirekte grilling

For at Gullikstads triks skal virke, er det viktig at maten grilles indirekte. Det vil si at den ikke ligger direkte over flammene, men får varme fra kullet, uten at du trenger å bekymre deg for at den svir seg.

Indirekte grilling er ikke bare sunt, det er også det grillmester Tore Teigen synes gir det beste resultatet. For med indirekte grilling blir kjøttet jevnere stekt, og du unngår at maten blir svidd utenpå, mens det fortsatt er rått inni. Men indirekte grilling tar tid, og da kommer det trådløse steketermometeret godt med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer