Slik griller du som proffene

Nei, du vil ikke ha full tenning.

Foto: Se.no
Foto: Se.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når Nykvist griller, deler han inn grillen i to soner. En varm og en kald. Og han bruker alltid lokk.

- Det er i den kalde sone det perfekte skjer, har Nykvist tidligere sagt til Dagbladet.no.

Griller han på kull, skyver han kullene over på den ene siden av grillen. På gassgrillen tenner han bare noen av blussene. På denne måten kan han bedre kontrollere maten. Den skal bli perfekt gjennomstekt, uten å bli forkullet utenpå.

Et lokk er også obligatorisk.

TILBEHØR: Fem smarte dingser til grillen

På med lokket

- Å grille uten lokk er som å steke i en stekovn uten dør. Du mister all varmen, og du får et dårlig resultat, sier Nykvist.

Når maten grilles på den varme sonen, for å få den fine skorpen, er lokket selvsagt av, men når du flytter det over i den kalde sonen, den uten tent gassbluss eller glødende kull under, skal lokket på.

Det er dette som kalles indirekte grilling. Du utnytter varmen i kull eller gassbluss, samtidig som du unngår at maten blir helt forkullet utenpå før den er gjennomstekt.

Hvilken grill skal du velge? Her er ekspertenes beste tips.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer